Diet "Favorite": nuansa, ulasan, hasil

Diet "Favorite" adalah teknik penurunan berat badan yang popular. Agak sukar untuk mematuhinya, tetapi hasilnya akan menggembirakan. Bagaimana cara mengikuti diet "Favorite"? Ulasan, hasil, nuansa, menu.

Intipati diet

mengukur pinggang anda semasa mengikuti diet kegemaran anda

Anda mesti mengikuti diet selama seminggu. Anda perlu makan makanan tertentu setiap hari. Maksudnya, badan dibina semula setiap hari untuk memproses pelbagai bahan dan ini membawa kepada pembakaran lemak secara aktif.

Jadi, hari pertama, ketiga dan keenam adalah minum. Anda boleh minum kefir rendah lemak, pelbagai jus segar, kaldu (termasuk daging), jeli, kompot, air mineral, teh, koko, susu, minum yogurt, kopi (dalam jumlah kecil). Sudah tentu, anda perlu minum air bersih. Ia mempercepat metabolisme, membantu membersihkan usus.

Hari kedua adalah sayur. Pada hari ini, anda boleh makan sayur rebus, segar dan rebus. Anda tidak boleh garam sayur. Tetapi anda boleh menambah perasa yang berbeza. Kentang harus ditinggalkan, dan keutamaan harus diberikan kepada timun, tomato, kubis, zucchini, terung, wortel. Apa yang boleh anda masak? Salad, sup, rebusan, makanan ringan.

Hari keempat diet adalah buah. Ia dibenarkan memakan buah dan buah yang berbeza. Anda pasti perlu menambahkan sitrus, nanas, epal ke dalam menu. Anda boleh makan pisang, tetapi dalam jumlah terhad. Anda boleh membuat salad buah, smoothie, pencuci mulut.

Pada hari kelima diet, anda perlu makan makanan protein. Ini adalah telur, ikan, daging rebus putih, makanan laut. Anda juga boleh makan yogurt. Garam harus digunakan secara minimum, tetapi lebih baik menolaknya. Pada hari ini, anda perlu minum air bersih dengan banyak.

Hari ketujuh bercampur. Anda boleh makan semua makanan yang dibenarkan sepanjang diet.

Petua, hasil dan ulasan berguna

Menurut ulasan, bahagian paling sukar mengenai diet ini adalah bertahan pada hari pertama. Agar tidak terganggu oleh kelemahan, sakit kepala, perlu menahan diri dari melakukan aktiviti fizikal dan memakan lebih banyak kaldu daging. Perlu juga merancang sesuatu yang menarik untuk hari ini. Ini akan mengalihkan perhatian dari keinginan untuk selalu makan sesuatu dan menghilangkan rasa lapar.

Pada hari protein, anda perlu minum lebih banyak air bersih. Sekiranya ini sukar, anda boleh menambahkan baji lemon ke dalam gelas. Ini akan meningkatkan rasa.

Pada hari sayur, buah dan protein, perlu menyediakan hidangan yang lebih pelbagai dari produk yang dibenarkan. Ini akan membantu anda mengikuti diet.

Perlu diingat mengenai kontraindikasi. Anda tidak boleh mematuhi diet ini untuk masalah buah pinggang, diabetes, darah tinggi dan hipotensi, tekanan, kegagalan jantung.

Hasil diet yang memberangsangkan, anda dapat menyingkirkan 2-4 kg. Walau bagaimanapun, untuk mengekalkannya, perlu keluar dari diet dengan betul. Dalam masa tujuh hari, anda perlu makan lebih banyak sayur-sayuran, produk protein. Bahagiannya mestilah kecil. Dan kemudian anda harus mematuhi pemakanan yang betul. Maksudnya, makan makanan yang kurang manis dan kaya, masak hidangan menggunakan rawatan panas yang lembut, dan jangan makan berlebihan. Di samping itu, perhatian harus diberikan kepada sukan. Anda boleh memilih sebarang aktiviti fizikal (berlari, aerobik, berenang, berjalan kaki).