Bagaimana anda boleh menurunkan berat badan dengan cepat dalam seminggu sebanyak 7 kilogram di rumah

Berat badan berlebihan bukan masalah satu hari, tetapi kita semua mahu menghilangkannya dengan cepat. Bagaimana jika ia boleh dilakukan dalam masa 7 hari? Soalan yang sangat menarik.

air untuk penurunan berat badan dalam seminggu untuk 7 kg

Minum diet selama seminggu

Kami akan memberitahu anda tentang salah satu diet yang paling tegar. Ia agak mudah, dan terdiri dalam rejim minum hari itu. Perkara utama dalam diet sedemikian adalah air bersih. Di samping itu, hanya dibenarkan mengambil satu liter makanan cair (jus segar, produk tenusu rendah lemak, sup sayur-sayuran). Dengan mengikuti diet sedemikian, anda akan merasai rasa lapar yang berterusan. Untuk badan, ia tidak seimbang dan tidak berguna.

Diet protein untuk menurunkan berat badan dalam seminggu

Populariti diet ini agak tinggi. Anda tidak memerlukan pengetahuan tambahan atau menu istimewa. Sepanjang minggu anda dibenarkan menggunakan:

1 telur untuk sarapan pagi; 100g daging ayam rebus (tanpa kulit) untuk makan tengah hari; segelas yogurt untuk makan malam.

Kelemahan diet sedemikian adalah masalah dengan najis. Dan semuanya kerana diet kekurangan serat. Diet sedemikian tidak boleh digunakan untuk orang yang mempunyai penyakit buah pinggang. Penyakit ini boleh menjadi lebih teruk (disebabkan oleh sejumlah besar protein).

Diet pada kefir dan soba

Agar hasil diet sedemikian menjadi maksimum, dan menurunkan berat badan sebanyak 7 kilogram yang diharapkan, anda boleh cuba makan hanya bubur soba. Kami memasaknya tanpa gula dan tanpa garam, dan digunakan dengan kefir. Norma untuk hari itu ialah:

3 hidangan soba; jumlah kefir yang tidak terhad.

Pada hari-hari pertama selepas selesai diet sedemikian, anda tidak boleh beralih kepada makanan yang sangat berlemak dan berat. Ia adalah perlu untuk menambah secara beransur-ansur diet anda banyak buah-buahan, sayur-sayuran segar dan daging diet.

Apa lagi yang perlu dipertimbangkan

Anda harus sentiasa memahami bahawa setiap diet dikaitkan dengan banyak tekanan pada badan. Penurunan berat badan yang sangat mendadak boleh memudaratkan kesihatan. Ia sering berlaku bahawa selepas menghentikan diet, badan kita mengimbangi semua kerugian. Apabila membuat keputusan tentang diet rendah kalori, pertimbangkan semua fakta. Jika boleh, lebih baik memilih makanan yang betul. Aktiviti fizikal yang munasabah, bermain sukan juga menyumbang kepada kehilangan berat badan tambahan. Tetapi jika anda telah membuat keputusan mengenai diet sedemikian (ingin menurunkan berat badan dengan cepat), maka jangan lupa tentang kompleks vitamin. Ambil mereka secara selari, mereka mengimbangi (sebahagiannya) untuk kekurangan elemen penting untuk kesihatan anda.